KALIP YAY – Yesilyurt yay kalitesiyle

KALIP YAYLARI

SERİ YÜK UZUN ÖMÜR İÇİN KAPANMA ORANI MAKSİMUM KAPANMA ORANI DİKKAT KIRILMA ORANI
ISO 10243 1s Hafif Yük 30% (10 milyon) 40%( Birkaç Yüzbin )-50%
ISO 10243 2s Orta yük 25% (6 milyon) 37.5% ( Yüzbin civarı )-45%
ISO 10243 3s Ağır yük 20% (4 milyon) 30% ( Yüzbin civarı )-40%
ISO 10243 4s Ekstra ağır 17% (3 milyon) 25% ( Yüzbin civarı )-35%
ISO 10243 5s Süper ağır 10% (Birkaç yüzbin) 15% (Elli bin civarı )-20%

 

Yeşilyurt Yay hemen her çeşit tel türlerini işleyecek teknolojiye sahip makina’ları ile değişik ihtiyaçlara isteğe bağlı ölçülere gere 0 hata sistemi ile ihtiyacınız olan yay ve çeşitlerini üretmektedir.

Özel siparişlerinizi mail veya iletişim sayfamızdaki sipariş FORMU’NU doldurarak bizlere projenizin ölçülerini gönderebilirsiniz.

Kalıp Yaylar

Kalıp yay, kalıp setlerinde yaygın olarak kullanılan dikdörtgen telden oluşan sağlam bir helisel sıkıştırma yayıdır. Aynı değer sapmaları için kalıp yayları yüzde otuz daha fazla yük taşır. Kalıp yay, düşman ortamlarda çok yüksek sıkıştırma yükleri taşımak üzere tasarlanmıştır. Temel olarak tutarlı ve güvenilir direnç sağlamak için zımba presleri için yapılan kalıp yay ve türevleri diğer endüstrilerde de kullanılabilir.

 Bu Tür Yaylar Nasıl Çalışır?

Kalıp yay bir yük uygulandığında enerjinin depolandığı ve yayın iki bileşeni ayrı tutmaya çalıştığı standart sıkıştırma yaylarına benzer şekilde çalışır. Daha sıkı bir yay sargısı, aynı telden üretilen yaylar için daha yüksek bir yay oranı sağlar.

 Malzemeler

Yağda menevişlinmiş çelik yay teli kalıp yay için yaygın bir malzemedir. Krom alaşımları da aşınma ve korozyon direnci ekleyen krom tabakasından dolayı kalıp yay için kullanılan yaygın malzemeler arasındadır. Boyut doğruluğunu arttıran, bireysel stres noktalarını en aza indiren ve daha yüksek sıcaklıklarda çalışabilen krom silikon veya krom vanadyum daha az yaygındır. Bu metaller bir yayın çalışma yükünü gösteren esnek renkli bir tabakanın yaya uygulanmasına izin verir.

Yay Uçları ve Genel Özellikler

Bobin uçları için kapalı ve açık uç olmak üzere iki temel konfigürasyona sahiptir.

Kapalı uç kalıp yayı: Kapalı uç kalıp yayları bobin aralığının tel ucunun bitişik bobin üzerinde kaldığı noktaya indirgenmiştir. Bu durum yayın son sargısını eksik ve etkisiz hale getirir. Yayın sıkışmasını biraz değiştirebilir.

Açık uç kalıp yayı: Açık uç kalıp yaylarında tel sonlandırma noktasında adım azaltma yoktur. Topraklanmadığı sürece bu pürüzlü bir yüzey oluşturur. Ancak kalıp makinelerinde bu durum önemsiz olabilir.

Hem kapalı uçlu kalıp yayları hem de açık uçlu kalıp yayları düzleştirilmiş, dik, güvenilir bir yük taşıma yüzeyi oluşturmak için kullanıla bilinir.

 Genel Özellikler:

Esneklik sınırı bir kalıp yayın deforme olmadan önce taşıyabileceği en fazla sıkıştırmadır.

Ön yük yay üzerindeki sabit bir yük ile azaltılan serbest uzunluk mesafesidir.

Çalışma hareketi çalışma yükü uygulandıktan sonra yay uzunluğundan çıkarılan mesafedir.

 

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“KALIP YAY – Yesilyurt yay kalitesiyle” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir